EXPOSITIE- Kunstroute, Oostcast straatnamen Indische Buurt

14 september 2023 t/m 31 oktober 2023 | OBA Javaplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tentoonstelling van 10 kunstwerken die voor de wandelroute OOSTCAST straatnamen Indische Buurt zijn gemaakt. Met werken van Fré Calmes, Gigi van Grevenbroek, Jerrold Saija & Nicky Saliha.

OOSTCAST straatnamen Indische Buurt nodigt je uit om meer te leren over de onderbelichte verhalen die achter deze straatnamen schuilgaan. Het project bestaat uit een wandelroute, een podcast en artistieke reflecties over straatnamen en plekken in de Indische Buurt. Centraal staan de koloniale geschiedenis en verhalen van toen en nu. De wandeling start of eindigt bij het Javaplein en het Muiderpoortstation. Wandel door de buurt en bekijk je wijk vanuit een andere blik! De officiële lancering is op 14 september op het Javaplein, tegelijkertijd met opening van de tentoonstelling van de kunstroute in de OBA.

OOSTCAST straatnamen Indische Buurt is een samenwerking tussen Burobraak (concept, design en uitvoering), Beyond Walls (eindredactie en podcast) & Van Gisteren (redactie), mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam en Amsterdam 750 jaar.

OBA Javaplein | Javaplein 2 | 1094 HW Amsterdam
T: 020-5230900 | E: javaplein@oba.nl