VOLGEBOEKT - Fabschool: de wereld van kleding

16 juni 2021, van 15:00 tot 17:00 | Elke week | OBA Javaplein

Kosten: toegang gratis | aanmelden verplicht

Heb je nog een oud shirt of iets anders waar je te groot voor bent geworden? Tijd om er iets nieuws en modieus mee te doen in Maakplaats 021. Je gaat fashion maken!

Maar wat is mode eigenlijk? Wat is slow fashion? En hoe vervuilend en duurzaam is de mode van nu? Deze keer duiken we in de wereld van kleding en duurzaamheid. Samen met kunstenaar Francesca Vonck praten we over mode en ontwerpen en maken we eigentijdse kledingstukken. Daarnaast werken we aan de accessoires, en maken we bijpassende tassen, hoofdbanden en misschien wel een ooglapje. We gebruiken voorbeelden uit verschillende culturen, zoals tulbanden, kimono’s en Afrikaanse prints. We leren wat we kunnen doen met beeldelementen als vergroting, asymmetrie en contrast. Er kan volop geëxperimenteerd worden metvormgeving en bevestigingstechnieken.

Als je zelf geen oude kleding hebt, is er genoeg in de maakplaats zelf. Bestaande kledingstukken worden verknipt, geniet en aan elkaar geplakt. Van gatenkaasjurk tot pofbroekpak; een nieuwe blik op kleding. Kom dit meemaken in de Maakplaats Javaplein!

Project i.s.m. De Rode Loper op School

Meld je snel aan via maakplaats@oba.nl, er is een beperkt aantal plekken. 

We doen ons best om je bezoek aan de OBA zo veilig mogelijk te maken.
Doe de gezondheidscheck voordat je een plek reserveert en bereid je voor op je bezoek aan de OBA.

OBA Javaplein | Javaplein 2 | 1094 HW Amsterdam
T: 020-5230900 | E: javaplein@oba.nl