Grachtenfestival: Laura Trompetter

21 augustus 2022, van 11:00 tot 12:15 | OBA Javaplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Songs in Wood is een intiem concert, uitgevoerd door Laura Trompetter. Via de betoverende oerklanken van haar marimba en meditatieve instrumenten, neemt zij u mee in háár wereld. Een universum van dromen en demonen, de eindeloze zoektocht naar (h)erkenning, hoopvol op weg naar een verbonden bestaan.

Laura Trompetter voelde van jongs af aan al een voorliefde voor de combinatie van slagwerk en theater. Haar focus was gezet en ze startte samenwerkingen met regisseurs zoals Herman van Veen, Jos Groenier, Kenza Koutchoukali, Ruut Weismann, Aus Greidanus e.d. Ook ontwikkelde ze het Lip Stick Percussion Duo, dat ze in 2015 oprichtte met haar beste vriendin en percussioniste. Maria Martpay, waar ze klassieke muziek met theatrale elementen arrangeerden. Naast haar eigen duo resulteerde Laura's passies in theaterproducties als percussionist/performer/backing vocals bij o.a. Thomas Acda (Motel), Neo Fanfare 9x13, Sonnevanck Theater (Koning Bowi), De Nationale Opera (Goud), Herman Van Veen (Sincerely Yours), en de Toppers in Concert.

De focus op het theatrale aspect van haar performances en de reacties van het publiek, activeerden een diepe interesse in kwantumfysica. De impact van muziek/frequenties op lichaam en geest wordt steeds meetbaarder en oude wijsheid wordt steeds vaker wetenschappelijk bevestigt. Aandachtig volgde Laura cursussen bij Eckhart Tolle, Rajshree Patel, Michael Pilarczyk, Deepak Chopra en Wim Hof. Ze reisde af naar een meditatiecentrum in een klein dorpje in Guatemala om daar, waar de marimba diepe wortels heeft in de Mayacultuur, 2 maanden te onderzoeken hoe ze haar passies muziek, theater en bewustzijn kan verbinden. Dit onderzoek is Laura momenteel aan het uitwerken in Canada, Toronto in combinatie met bewustzijns trainingen zoals meditatie, breathwork, klank- en ijs baden. Haar performance Songs in Wood is het eerste resultaat van dit onderzoek.

Naast dit onderzoek richtte Laura Stichting Innersea Company op, in samenwerking met regisseur Jos Groenier. Het doel van de stichting is om muzikale voorstellingen te realiseren waar de vraag ‘wat geef je terug?’ altijd centraal zal staan. Het publiek krijgt een toonbeeld aangereikt om te voelen hoe krachtig ze zelf zijn om een gezond, verbonden en liefdevol leven te leiden.

Laura is ambassadeur van Adams Musical Instruments en speelt de Bogdan Bacanu signature Alpha Adams Marimba.

Programma:
Pieces Froides – Erik Satie
Fertility Rites – Christos Hatzis
Six Elegies Dancing – Jennifer Stazak
Asventuras – Alexej Gerassimez
Improvisatie marimba and Koshi windchimes
Etude in e klein – Pius Cheung

OBA Javaplein | Javaplein 2 | 1094 HW Amsterdam
T: 020-5230900 | E: javaplein@oba.nl