GEANNULEERD - Het dagboek als feministisch genre met Fenna Ulichki

22 mei 2022, van 14:00 tot 16:00 | OBA Mercatorplein

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Alles dat je niet op je werk kunt zeggen, niet in de krant kunt printen en zelfs niet aan je vrienden kunt vertellen, kun je kwijt in je dagboek. De feminist Adrienne Rich noemt het dagboek daarom “een diepgaand vrouwelijk en feministisch genre” omdat het dagboek, net als het feminisme, connecties maakt tussen aspecten van het leven die eerder verborgen waren.

Tijdens deze workshop geeft stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki een uniek inkijkje in haar eigen dagboeken. Naast haar politieke loopbaan is zij actief geweest in verschillende actiegroepen zoals de Marokkaanse Vrouwenvereniging Nederland en de FNV Vrouwenbond. Wat zijn de verschillen met die bewegingen en het huidige feminisme? En hoe komen ze overeen?

In het eerste gedeelte van deze workshops is er ruimte voor een intergenerationeel gesprek over gender, seksualiteit en ras in de literatuur. Het tweede gedeelte besteden we aan schrijfopdrachten. Zoals het dagboek blijft wat je schrijft privé en geheim.

Deze workshops zijn een co-productie met Read My World literatuurfestival en mogelijk gemaakt door de steun van Woorden van West.

OBA Mercatorplein | Mercatorplein 103 | 1057 CA Amsterdam
T: 020-5230900 | E: mercatorplein@oba.nl