KENNISDELER #1 Buurtcampus Oost - Gelijke kansen voor kinderen in Amsterdam

10 mei 2021, van 14:30 tot 16:00 | OBA Online

Kosten: gratis | aanmelden verplicht

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Om de jeugd meer kansen te bieden, zetten buurtinitiatieven en buurtbewoners in Amsterdam Oost zich, naast scholen, in om de ontwikkeling van scholieren te stimuleren.

De kwaliteit van het onderwijs in Nederland staat onder druk. Dit heeft tot gevolg dat steeds meer scholen te maken hebben met overvolle klassen en
lesuitval. Dit is een probleem dat zich op structurele basis voordoet en leidt tot een toename van kansenongelijkheid onder de jeugd. Niet alleen het onderwijs investeert in het leren en ontwikkelen van de Amsterdamse jeugd maar ook zijn er in de wijk professionals, vrijwilligers en buurtbewoners die hun steentje bijdragen. Maar wat gebeurt er eigenlijk in de wijk? En wat maakt het dat de Amsterdamse jeugd op deze manier leert en ontwikkelt?

Het Lectoraat Kansrijke Schoolloopbanen in een Diverse Stad, Daury Jansen (UVA - promovendus Pedagogische en Onderwijswetenschappen) en Mieke Ruiter
(Projectleider Buurtcampus Nieuw-West) vertellen er tijdens de kennisdeler van alles over! Er is ook ruimte om vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie

Over Buurtcampus
Buurcampus is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). In de projecten van Buurtcampus Oost benutten we de kennis en creativiteit van de studenten en de locaties en publieksprogramma’s van de bibliotheek. Daarnaast doen er véle anderen mee!