Op dit moment vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

ONLINE Internationale Vrouwendag 2021. Vrouwen en muziek

8 maart 2021 t/m 8 maart 2022 | OBA Online

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2021 organiseren het Instituto Cervantes in Utrecht en EUNIC NL een rondetafelgesprek rond het thema Vrouwen en muziek.

Diverse specialisten uit verschillende Europese landen gaan in gesprek over de rol van de vrouw in de wereld van de muziek, als inspiratiebron, als muzikaal vertolker en als componist; zij bespreken de stilte die hen ten deel is gevallen in loop van de geschiedenis; praten over hun talent en creativiteit, hun verdiensten en hun erfenis; ook kijken ze naar de uitdagingen die er liggen in het heden en in de toekomst.

Met:
Reinild Mees - Nederlandse pianiste en organisator van het festival "Alba Rosa Viva" in het Concertgebouw in Amsterdam.

Justina Šikšnelytė - Litouwse componiste en multimedia artist die muziek studeerde in Vilnius en Den Haag; haar werk wordt veelal op internationale festivals geprogrammeerd, o.a. in Ecuador.

Johanna Schneider - Duitse zangeres, vast lid van verschillende ensembles en vertegenwoordiger van het PENG Festival in Duitsland, opgericht en geleid door vrouwen.

Eliška Cílková - Tsjechische componiste en cineaste. Studeerde compositie in Praag, Wenen en New York. Zij maakte ‘Pripyat piano’: een documentaire over de Tsjernobyl tragedie, de spookstad Pripyat en de piano's die er zijn achtergelaten.

Lara Martínez-Taboada - Spaanse pianiste, Master aan het Utrechts Conservatorium en samenstelster van de concertreeks ‘Polygnota: gisteren muze, vandaag componist’ (zie hier).

Daria Bouwman - Cultureel Attaché van de Ambassade van Oostenrijk in Den Haag en Voorzitter van het cluster EUNIC Nederland.

Pilar Tena – gespreksleider en directeur van het Instituto Cervantes in Nederland.

Bekijk hier het gesprek. (Online vanaf 8 maart, 10.00 uur)