Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

LIVESTREAM Queer schrijvers over tweestrijd

10 maart 2021, van 19:00 tot 20:00 | OBA Online

Tijdens de Boekenweek organiseert de OBA in samenwerking met IHLIA LGBTI Heritage een programma met interviews ter lancering van de IHLIA boekencollectie in OBA’s Huis van Alle Talen.

Mounir Samuel zal in gesprek gaan met Tofik Dibi en Simon(e) van Saarloos. Deze gesprekken zullen vertrekken vanuit ‘tweestrijd’, het thema van de Boekenweek 2021. Verder zullen de gesprekken ingaan op representatie van lhbtqi+-personen en thema’s in literatuur. Hoe verhouden deze queer schrijvers zich tot de hetero- en cisnormatieve canon van literatuur? Tot in hoeverre beklemt of bevrijdt het gebrek aan representatie hun creatieve proces? Voelen zij een tweestrijd tussen het verantwoordelijkheidsgevoel om lhbtqi+-representatie te vergroten en een drang naar absolute creatieve vrijheid? Dit programma zal worden ingeleid door een columnvoordracht van Pim Lammers.