Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

THUISEXPOSITIE Print&Play

1 februari 2021 t/m 1 maart 2021 | OBA Online

Tover jouw huis om tot een museum! Met Print&Play maak jij in jouw woonkamer, toilet, gang of slaapkamer een echte expositie met het printbare werk van opkomende kunstenaars.

Hoe?
Print het pdf-bestand met kunstwerken, volg de instructies en organiseer een openingsfeest met je eigen huishouden. Het enige dat je nodig hebt voor deze show is een printer, papier en wat kantoorbenodigdheden. De tentoonstelling heeft sculpturen die je zelf kan vouwen, grote fotoprints, audiowerk, videos, (je mag je telefoon gewoon aan de muur tapen ;-) én een lege pagina om je eigen kunstwerk toe te voegen!

Print&Play is te downloaden op de website: www.printandplayexhibition.com.

Klaar met opbouwen? Post een foto van jouw thuisexpositie op social media met @OBAmsterdam, #OBAmsterdam #Print&PlayExhibition.

Print&Play in jouw boekenpakket!

Tijdens de lockdown geeft de OBA 150 Print&Play pakketten cadeau! De pakketten worden vanaf 1 februari willekeurig toegevoegd aan jeugdboekenpakketten die besteld zijn en afgehaald worden in de OBA-vestigingen Bijlmerplein, Reigersbos, Waterlandplein en Osdorp. Misschien vind jij daar wel een prachtige thuismuseum ... 

Kans maken?
Bestel dan hier een boekenpakket met jeugdboeken en kies een van bovenstaande vestigingen als afhaalpunt. Op=op!

Over Print&Play
Toen musea, clubs en poppodia dichtgingen, hebben Thieu Custers en Marieke van den Belt een manier gevonden om het werk van getalenteerde opkomende kunstenaars toch in het echt te laten zien. Zij ontwikkelden Print&Play: geheel printbare tentoonstellingen die je thuis kunt uitvoeren en beleven.

Print&Play bij de OBA wordt mede mogelijk gemaakt door oba.ontwerplab, een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, OBA en ontwerpcollectief idiotes.