​​100 jaar Gerard Reve met de Grote Gerard Reve-show​

9 december 2023, van 15:00 tot 16:30 | OBA Oosterdok

Kosten: toegang €7.50 | €3.75 met OBA pas of Stadspas | aanmelden vereist

Aan de vooravond van de 100e geboortedag van Gerard Reve op 14 december wordt in het OBA Theater de legendarische Grote Gerard Reve-show (regie Rob Touber, 1974) integraal vertoond.

De show (45 min.) is opgebouwd rond bestaand werk van Reve, aangevuld met enkele gloednieuwe schetsen voor een heer. Gedichten van de meester zijn op muziek gezet door Ruud Bos en worden ten gehore gebracht door Adele Bloemendaal en Gerard Cox. Een monoloog over zijn alcoholisme wordt gelardeerd met drinkliederen uit befaamde operettes. En samen met Adele danst Reve een tango op de wijze van het Engelse revuelied 'Mad about the boy.’ De opmerkelijke decors en kostuums zijn van Mia Schlosser. 
Rob Touber stierf een jaar later op 37-jarige leeftijd aan een hartaanval. 

‘Touber is een bewonderaar van mijn werk en het is voor hem een hele eer dat hij deze show mag maken. Hij wil dat ik de vreemdste dingen doe in dit programma - een pas de deux, een conference, van een trap aflopen en ga zo maar door. Maar ik doe niets wat mijn moeder niet zou goedkeuren.’ 

— Gerard Reve

Voorafgaand aan de Grote Gerard Reve-show gaat auteur, columnist en Reve-liefhebber Theodor Holman in gesprek met Reve-bibliograaf C.J. Aarts en zal journalist en Reve-kenner Frank van Dijl spreken over de personages uit de brievenboeken Op weg naar het einde en Nader tot u. Frank van Dijl schreef over boeken en schrijvers in Het Vrije Volk, Algemeen Dagblad en HP/De Tijd, en is redacteur van de literaire website Tzum en medewerker van NRC. Bij uitgeverij Fragment verschenen vijf publicaties over de reisbrieven van Reve. 

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl 

Bestel kaarten