Cinema Literair: Annihilation

17 december 2019, van 19:30 tot 22:00 | OBA Oosterdok

Kosten: € 5,00 | met OBA-pas € 3,75 | Studenten € 3,75

annihilation

Cinema Literair is een avondvullend programma over boeken en films van de OBA i.s.m. De Groene Amsterdammer. Presentator en filmjournalist Gawie Keyser ontvangt speciale gasten uit de literaire wereld.

Onderwerp van gesprek: hoe de verhalen van grote schrijvers en meesterregisseurs ons vandaag de dag - in een snel veranderende wereld - raken.

Op 17 december een unieke avond: voor het eerst in Nederland draait Alex Garlands controversiële sciencefictionfilm Annihilation.

De film, gebaseerd op Jeff Vandermeers gelijknamige roman, werd namelijk door Netflix geproduceerd en was daarom alleen via deze streamingdienst te zien. In de hoofdrollen spelen Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh en Gina Rodriguez de sterren van de hemel.

Het verhaal gaat over een groep wetenschappers, allemaal vrouwen, die een streng bewaakt, geheimzinnig natuurgebied binnengaat waar ze allerlei gemuteerde planten en dieren aantreffen.Wat ze vervolgens nog meer meemaken, vertelt veel over de huidige staat van mens en wereld terwijl kernvragen over onze relatie met de planeet aan de orde komen.

Te gast in deze bijzondere aflevering van Cinema Literair is schrijver en historicus Nelleke Noordervliet die Annihilation als volgt omschrijft: ‘Spannend en raadselachtig, rakend aan essentiële menselijke keuzes. Een ongewone en ongewoon goede film’.

Met medewerking van Java Bookshop.
Na afloop is de bar in de theaterfoyer geopend.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: 0205230900 | klantenservice@oba.nl