​​WERELD ALZHEIMER DAG | ​ Mijn hart onthoudt wat mijn hoofd vergeet - Verhalen rond dementie 

20 september 2023, van 20:00 tot 21:30 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 10,00 | € 5,00 met OBA-pas (inclusief drankje na afloop)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 20 september, de dag voor Wereld Alzheimer Dag, organiseert SLAA in samenwerking met de OBA het programma 'Mijn hart onthoudt wat mijn hoofd vergeet: verhalen rond dementie'. Tijdens deze avond bekijken we dementie door de lens van verhalen en verbeelding. Hoe gaan we als maatschappij om met veranderende hersenen? Wat is de rol van literatuur, kunst, film en cultuur in het algemeen hierin?  

Wat als onze herinneringen niet meer vanzelfsprekend zijn, aan welke verhalen houd je je vast? Hoe maak je contact, wanneer iemand jou langzaam vergeet? Hoe voelt het om te vergeten? En hoe voelt het om vergeten te worden? Kunnen we iemand missen die fysiek nog altijd bij ons is? Welke woorden gebruiken we wanneer iemand langzaam de taal verliest en hoe gaan we om met de verwarring waarin dit vaak resulteert?

Kom kijken en luisteren naar optredens, verhalen en een panelgesprek over dit gevoelige en persoonlijke onderwerp. Er is ruimte voor het publiek om eigen verhalen en ervaringen te delen en deel te nemen aan het gesprek. 

Literatuurwetenschapper en journalist Warda El-Kaddouri is de host van de avond. Haar gasten zijn storyteller en muzikant Sahand Sahebdivani, journalist, radio- en podcastmaker Maartje Duin, dramaturg Anne-Marth Hogewoning en neuropsycholoog Suzie Kamps. 
Meer informatie over de sprekers vind je HIER.

Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend (ticket is inclusief drankje) en is er gelegenheid met elkaar na te praten. In de Theaterfoyer zijn foto's te zien van Cigdem Yuksel die zij maakte voor het project AlzheimerFluisteren (meer info: FemaleEconomy.nl)  

Organisatie: SLAA in samenwerking met de OBA.

Dit programma wordt opgenomen en is te zien op SALTO en via de deze LINK.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: 020-5230900 | klantenservice@oba.nl

bestel kaarten

Afbeelding:  @Maartje Duin uit: 'Mijn vader de sterrenkijker'.