Black Heritage x OBA

17 juni 2022, van 20:30 tot 22:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 10,00 | € 5,00 met OBA-pas of stadspas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Untold en OBA organiseren een lezing over het slavernijverleden en het immaterieel en materieel erfgoed dat daaruit is voortgekomen.

Onderdeel van deze lezing is de eindvoorstelling Twinfest van Untold en Ghana Dance Ensemble.Twinfest is een muziek- endansproductie over de geboorte van tweelingen in West-Afrika (cultureel erfgoed) en welke bijzondere plek dit inneemt in de gemeenschap. Ghana Dance Ensemble is het National Dance Company van Ghana en voert samen met Untold een artistieke uitwisselingsprogramma uit in Amsterdam.

Black Heritage Festival
In de periode 2021-2024 presenteert Untold in de maand juni Black Heritage Festival (BHF). Een festival met diverse activiteiten als lezingen, seminars en workshops waarin professionele en amateur beoefenaars van performance arts en erfgoed specialisten bij elkaar komen voor onderlinge inspiratie en kennisuitwisseling over de geschiedenis, heden en toekomst van Afrikaans immaterieel erfgoed.

Muziki

In de muziekvoorstelling ‘Muziki’ laten de muzikanten van Eternity Percussion de evolutie van traditionele Afrikaanse percussie tot aan de hedendaagse Afro-Caribische marchingdrum zien. De reis start in West-Afrika, via Noord en Zuid-Amerika, het Caribische gebied en eindigend in Nederland waar de Caribische marching percussie nu populair is.

Credits:

Makers: Derillio Alexander en Revelino Pinas
Cast: Derillio Alexander, Revelino Pinas, Ulrich Entingh, Derek Simpey, Michael Fransman en Jamal Bijnoe.
Decorontwerper: Michael Deekman
Muziekcoach: Orlando Ceder
Regie: Tati Wirahadiraksa

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten