BOEKENWEEK ǀ Album van de Caraïbische poëzie – Een feestelijke presentatie

23 april 2022, van 15:00 tot 16:15 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 10,00 | € 5,00 met OBA-pas of stadspas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Album van de Caraïbische poëzie is een bloemlezing met werk uit ‘de voormalige Nederlandse West’: Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Maarten, St.-Eustatius en Suriname.

De trans-Atlantische relatie tussen Suriname, de Antillen en Nederland is meer dan vier eeuwen oud en beide zijden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden geraakt door het slavernijverleden, migratie en culturele uitwisseling. Een complexe relatie die nergens zo goed wordt weerspiegeld als in de literatuur, en dan in het bijzonder de poëzie. In twaalf hoofdstukken wordt de lezer langs de rijkdom en de veelkleurigheid van de Caraïbische poëzie geleid. De samenstellers kozen een toegankelijke selectie van gedichten, versjes en liedjes, van de vroegste matrozenliedjes tot de jongste teksten van rappers.

Feestelijke presentatie met oa. samenstellers Michiel van Kempen, Bert Paasman en Noraly Beyer. Verder muziek door Alwin Toppenberg (vleugel) en optredens door Felix Burleson, Marius Atmoredjo, Giselle Ecury, Scott Rollins en Antoine de Kom. Live via Zoom vanuit Aruba: Ramon Todd Dandaré en live vanuit Suriname: Jit Narain.

Henry Habibe en Gerda Havertong zullen de eerste exemplaren van Album van de Caraïbische Poëzie in ontvangst nemen.

Na afloop is de bar geopend en zijn er Caraïbische hapjes, is er een verkooptafel van uitgeverij Rubinstein en muziek van Robby Alberga en Dana Fung Loy in de Theaterfoyer. Je ticket geeft – alleen vandaag - recht op € 5,- korting bij aankoop van het Album.

Dit programma is ook online te volgen via deze LINK
Online vanaf 23 april, 15:00 uur en ook daarna terug te zien op YouTube, zoek op Album Caraibische Poezie.

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten