Flarden van een onrustbarende muziek ǀ Concert met gedichten van Anna Enquist en Thies Roorda (fluit) en Alessandro Soccorsi (vleugel)

10 maart 2022, van 20:00 tot 21:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Naar aanleiding van het gloednieuwe stuk ‘One Flute’ dat Martijn Padding voor Thies Roorda componeerde, schreef Anna Enquist enkele gedichten.

De gedichten vertellen over de mythische rol van fluitspelers en van door de fluit voortgebrachte klanken en hoe componisten en dichters zich daardoor door de eeuwen heen lieten inspireren. Bach, Debussy, Padding en Enquist tonen de fluit in een dubbele rol: als thema en als medium.

Thies Roorda en Alessandro Soccorsi spelen onder andere ‘Antheil’s Sonate voor fluit en piano’. Het werk van Martijn Padding krijgt hiermee zijn première.

Anna Enquist is een van de meest geliefde dichters en romanschrijvers in de Nederlandse letteren. Haar werk is in vele talen vertaald. Zij studeerde piano en psychologie, was lange tijd als docente verbonden aan het Sweelinck Conservatorium en werkte in de periode 1988-2000 als psychoanalytica. Anna Enquist debuteerde in 1988 met enkele gedichten in het literaire tijdschrift Maatstaf. Werk van haar werd bekroond met C. Buddingh’-prijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. In 2013 schreef ze het Poëziegeschenk (Een kooi van klank) van de allereerste Poëzieweek. Haar werk – met name haar romans Het meesterstuk, Het geheim, De thuiskomst, Contrapunt, De Verdovers en Kwartet – is in vele talen vertaald. Haar meest recent verschenen dichtbundel is Berichten van het Fronten en onlangs kwam haar nieuwste roman ‘Sloop’ uit.

Thies Roorda studeerde aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag bij Paul Verhey en in de VS bij meester-pedagoog Geoffrey Gilbert. Hij is leraar aan het Koninklijk Conservatorium en was ca. dertig jaar fluitist in het Radio Filharmonisch Orkest. Hij maakte CD-opnamen voor Naxos met werken van Widor en Karg-Elert en die zowel in de V.S. als in Europa de hoogste lof verwierven. Zijn CD (Naxos) met Franse fluitmuziek rond 1920 werd door de Franse vakpers zeer enthousiast ontvangen. Als leraar staat hij bekend om de manier waarop hij de toonvorming in al zijn expressieve aspecten onderwijst, door hem ook wel ‘Blow How’ genoemd. Hij wordt dan ook regelmatig uitgenodigd voor het geven van masterclasses in o.m. België, Italië, Portugal, Rusland (Sint Petersburg), Spanje en Zwitserland.


Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend.

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

 
OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

Foto Anna Equist @Bianca Sistermans