Poëzie op Zondag ǀ Sholeh Rezazadeh

13 maart 2022, van 15:00 tot 16:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of ANBO leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens Poëzie op Zondag blijken gedichten die op papier lastig te lezen zijn, toegankelijk te worden als de dichter zelf zijn of haar werk voorleest. Ook het gesprek met telkens een andere dichter draagt bij aan het plezier in de hedendaagse poëzie.

Deze keer met Sholeh Rezazadeh.

Sholeh Rezazadeh (1989, www.sholehrezazadeh.nl) kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. Ze schrijft gedichten en proza, won in 2019 de El Hizjra Literatuurprijs voor poëzie, een prijs die al dikwijls veelbelovend dichterstalent heeft bekroond. ‘De hemel is altijd paars’ (bekroond met De Bronzen Uil Publieksprijs) is haar debuutroman. Daarin worstelt een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont om een nieuw leven op te bouwen. De poëzie die ze heeft meegenomen uit haar land, lijkt bijna een personage te zijn in het verhaal.
Ineke Holzhaus leest gedichten van Zia Movahed en Pegah Ahmadi in de vertaling van Amir Afrassiabi, Roland Bos en Nafissa Nia.

Klik HIER voor de livestream (online vanaf 13 maart, aanvang 15:00 uur, ook daarna terug te kijken).

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten

Foto @Frank Ruiter