EXPOSITIE Buitengewone Geschiedenis

24 juni 2021 t/m 3 oktober 2021 | OBA Oosterdok - 3e etage

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Transgender in Nederland.

De IHLIA-tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’ vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning. Zeventig jaar geschiedenis van trans personen in Nederland komt samen in een visueel rijke expositie met levensgrote portretfoto’s, filminterviews en unieke objecten.

Met persoonlijke verhalen tonen we de moed die mensen hebben (gehad) om zichzelf te zijn, dwars tegen maatschappelijke beelden en verwachtingen in. Ontdek de diversiteit en rijkdom van de Nederlandse transgendergeschiedenis!

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

 

Sinds 2007 is IHLIA LGBTI Heritage (opgericht in 1978) gevestigd in OBA Oosterdok. Bezoekers van de OBA, zowel uit binnen- als buitenland, komen vroeg of laat een keer op de derde verdieping. Meestal zijn ze aangenaam verrast. Ze bekijken de tentoonstelling, struinen langs de boekenkasten of stellen een vraag. Een groot deel van de materialen uit de IHLIA- collectie is vrij zeldzaam en dus niet uitleenbaar. Wel is er een roze kast samengesteld met daarin queer non-fictie en films. In het Huis van Alle Talen, op dezelfde verdieping, staat een loge met alle eigentijdse en moderne romans met een queer plot. 

lees meer over IHLIA LGBTI Heritage