Cinema Literair │ Doctor Zhivago

13 december 2022, van 19:00 tot 22:45 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7.50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of collegekaart

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zelden nog te zien op een echt groot scherm, maar nu wél bij Cinema Literair en in high definition in het OBA Theater: ‘Doctor Zhivago’ van David Lean, een van de meest geliefde films uit de geschiedenis, naar het tijdloze literaire meesterwerk van de Russische schrijver Pasternak.

In Doctor Zhivago speelt Omar Sharif de rol van de arts en dichter Yuri Zhivago die tegen de achtergrond van de Russische Revolutie en de daaropvolgende burgeroorlog verliefd wordt op de beeldschone Lara (Julie Christie).  

De film van de Britse regisseur David Lean, van wie eerder ‘A Passage to India’ te zien was bij Cinema Literair, is een schitterend voorbeeld van klassiek film maken: groots en beeldschoon gefotografeerd en gemonteerd.  

De muziek van Maurice Jarre vangt op onvergetelijke wijze de tragiek van het verhaal terwijl de composities - zoals altijd bij Lean - de romantiek én tirannie van een onvergefelijk landschap verbeelden. 

They loved each other because everything around them wanted it so: the Earth beneath them, the sky over their heads, the clouds and the trees.

— Uit: Doctor Zhivago

In de talkshow is Xandra Schutte, hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer, te gast en worden live muzikale intermezzo’s verzorgd door de Cinema Literair Band van Victor & Tijmen.  

Gesprek en muziek zijn ook online te zien via deze LINK (online vanaf 13-12, 19:30 uur.)     

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.     

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten