Cinema Literair │ John Le Carré-avond’ met ‘The Little Drummer Girl’ (1984)

28 juni 2022, van 19:30 tot 22:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of studentenpas | gratis voor WAP leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Cinema Literair leidt de zomer in met een avond rond John Le Carré, meester van de spionageroman. We vertonen de verfilming van een van zijn mooiste romans, ‘The Little Drummer Girl’ (1984).

In deze zinderende thriller uit de pen van Le Carré zien we Diane Keaton als een Amerikaanse actrice die tegen wil en dank - en gestuurd door Mossad-agent Klaus Kinski - een Palestijnse terreurgroep infiltreert. Het doel: het liquideren van de gevreesde terrorist Khalil.

Le Carré, bekend van de Smiley-romans (o.a. ‘Tinker Tailor Soldier Spy’, 1974), overleed in 2020, maar zijn werk is populairder dan ooit. Zo heeft uitgeverij Luitingh-Sijthoff recent een aantal van zijn boeken in prachtige edities opnieuw uitgebracht.

De verfilming van ‘The Little Drummer Girl’ was in handen van de Amerikaanse regisseur George Roy Hill, bekend van onder meer ‘Slaughterhouse Five’ (1972) en ‘The World According to Garp’ (1982), dat eerder dit jaar bij Cinema Literair werd vertoond.

Met ‘Drummer Girl’ slaagt Hill erin de kern van Le Carré’s roman te vangen. Zoals William F. Buckley in The New York Times schrijft, overstijgt het boek het genre van de spionageroman en vertelt het ons veel over eenzaamheid en vervreemding in stormachtige, geopolitieke tijden. Buckley: ‘Dit boek toont aan dat Le Carré niet beperkt is tot het genre waarin hij werkt.’ Tijdens deze Le Carré-avond komen al zijn thema’s uitgebreid aan bod.

Met live muzikale intermezzo’s; Victor & Tijmen verzorgen composities gerelateerd aan het leven en werk van Le Carré.

Het inleidende gesprek en de muziek worden ook opgenomen. Klik HIER voor de livestream. Ook na 28 juni, 19:30 uur is de opname terug te kijken via deze link.

Beluister HIER de podcast van Gawie Keyser over The Little Drummer Girl 

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl