Cinema Literair │ Oblomov

15 november 2022, van 19:30 tot 22:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7.50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of collegekaart

In november brengt Cinema Literair ‘Oblomov’, de verfilming van Ivan Gontsjarovs roman uit 1858 over de tragiek van een man die niet in staat is besluiten te nemen of tot actie over te gaan, totdat hij dat wel moet doen als hij verliefd wordt.

Michel Krielaars, Ruslandkenner, NRC-boekenredacteur en vaste gast van Cinema Literair, schuift in de talkshow aan bij presentator Gawie Keyser om duiding te verschaffing bij Gontsjarovs beroemde boek én bij de beeldschone verfilming ervan door Nikita Mikhalkov.  

Want hoe zit het nou precies met hoofdpersoon Oblomov, de man die er niet eens toe in staat is zijn bed uit te komen, laat staan nog te reageren op zoiets als de liefde? En wat kunnen we leren van deze figuur, de ‘overbodige man’ die zo aanwezig is in de Russische literatuur van de achttiende eeuw? Ook zal Krielaars ingaan op de controversiële regisseur Mikhalov, een man die immers bekendstaat als vriend van de Russische president Vladimir Poetin.  Verder met live muziek verzorgd door de Cinema Literair Band van Victor & Tijmen en Michel zal een aantal Russische liederen voor ons zingen.  

Gesprek en muziek zijn ook online te zien via deze LINK (online vanaf 15-11, 19:30 uur. )  

Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend.    

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.   

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl