Cinema Literair ǀ Out of Africa

24 mei 2022, van 19:00 tot 22:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of collegekaart | gratis voor WAP leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze keer staat ‘Out of Africa’ (1985) van Sydney Pollack, gebaseerd op het boek van Karen Blixen uit 1937 centraal, met filosoof en schrijver Stine Jensen als gast.

LET OP - afwijkende aanvangstijd (19:00 uur) ivm lengte film.

Karen Blixen, geboren in Denemarken in 1885, schreef Out of Africa nadat ze jarenlang een koffieplantage in Kenia bestuurde samen met haar man van wie ze midden jaren twintig van de vorige eeuw scheidde. De beroemde openingszinnen — ‘I had a farm in Africa, at the foot of the Ngong Hills’ — horen we ook in de film, waarin Meryl Streep de rol van Karen vertolkt en Robert Redford te zien is als Denys Finch Hatton, een jager op groot wild op wie ze verliefd wordt, hoewel ze getrouwd is met Baron Bror Blixen (Klaus Maria Brandauer). In de film zien we Streep op het hoogtepunt van haar carrière. Ze kreeg dan ook een Oscar voor haar performance. De fotografie is schitterend, vooral tijdens de onvergetelijke scène waarin Karen en Denys samen in een Gypsy Moth-vliegtuig laag over het Afrikaanse landschap vliegen. Een must-see voor alle liefhebbers van romantiek en avontuur.

Klik HIER voor de livestream (vanaf dinsdag 24 mei, 19:00 online).

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl