BOEKENWEEK - Cinema Literair ǀ Under the Volcano

19 april 2022, van 19:30 tot 22:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of collegekaart | gratis voor WAP leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

‘Under the Volcano’ (1984) van John Huston, gebaseerd op het boek van Malcolm Lowry uit 1947 is één film van de films waarvan het Cinema Literair publiek consequent zegt dat ze die écht zouden willen zien.

We hebben inderdaad eindelijk de rechten verworven van Hustons pijnlijk mooie film naar het boek van de Engelse schrijver Lowry. Albert Finney levert de acteerprestatie van zijn leven in de rol van Geoffrey Fermin, een alcoholische Britse consul die eind jaren dertig in een klein stadje in Mexico in een diepe depressie raakt, omdat hij al een jaar lang vervreemd is van zijn vrouw, Yvonne (Jacqueline Bisset). Als zij dan toch naar hem toe komt, veert hij op. Maar niet voor lang. De rest van het verhaal speelt zich af tijdens het beroemde Mexicaanse feest, Dag van de Doden. 

Net zoals Catcher in the Rye, Lord of the Flies en On the Road is dit een iconisch boek, een boek dat je zo snel mogelijk aan je vrienden wil geven om te lezen.

— - The New York Times

Te gast is schrijver en historicus Nelleke Noordervliet.
Verder spelen Victor Keyser (gitaar) en Tijmen Aalberts (cahon) een samensmelting van muzikale motieven uit de Mexicaanse​ folk traditie van de Dag van de Doden: een tijdloos geluid, direct uit de diepte van de vulkaan… 

Klik HIER voor de livestream (vanaf dinsdag 19 april, 19:30 online).

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl