UITGESTELD - Cola Debrot lezing 2022 │ Rita Rahman – Het gaat steeds minder om het Caribisch perspectief, het gaat steeds meer over Kleurrijk en de Erkenning

18 november 2022, van 19:00 tot 20:30 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas , CJP of collegekaart

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze lezing is uitgesteld naar begin 2023. Hou deze agenda in de gaten voor nadere berichten.

Onder de titel ‘Het gaat steeds minder om het Caribisch perspectief, het gaat steeds meer over Kleurrijk en de Erkenning’ zal de huidige voorzitter an de Werkgroep Caraibische Letteren Rita Rahman de Cola Debrotlezing 2022 geven.

Rita Rahman zal proberen te verduidelijken dat het Caribisch perspectief in de literatuur van jongere generaties schrijvers uit de West steeds meer onder druk komt van de in Nederland oprukkende identiteit literatuur. In de toelichting stelt zij zich, als voorstaander van het in de huidige context van aandacht voor het Nederlands Koloniaal en Slavernijverleden bijeenhouden van identiteitspolitiek en sociaaldemocratische rechtvaardigheid, de vraag naar het waarom van het bijeenhouden. Daarbij besteedt zij aandacht aan Caraïbische schrijvers, onder andere Anton de Kom, Cola Debrot, Bea Vianen en Raoul de Jong. 

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

foto ©Simaa Al-Saig Werkgroep Caraibische Letteren