El perro del hortelano

14 januari 2020, van 19:00 tot 21:30 | OBA Oosterdok

Kosten: toegang gratis, reserveren gewenst

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

El perro del hortelano / The Dog in the Manger (Pilar Miró, 1996) Spaanse film met een introductie door Yolanda Rodríguez Pérez een expert op het terrein van de literatuur uit de Gouden Eeuw in Spanje.

Een film die de Spaanse cineaste Pilar Miró vlak voor haar overlijden maakte en die een vrije bewerking is van Lope de Vega’s komedie. De film werd bekroond met 7 Goyas en ontving vele andere prijzen.De daadkrachtige, jonge en mooie gravin Diana of Belflor (Emma Suarez) is heimelijk verliefd op haar secretaris Teodoro (Carmelo Gomez), hoewel haar stand het niet toestaat. Wanneer zij hoort dat een van haar dienstmeisjes (Ana Duato) zich met hem heeft verloofd, stelt ze alles in het werk om hen uit elkaar te drijven.Programma ihkv de Velasquez - Rembrandt tentoonstelling, organisatie ism Instituto Cervantes, het Rijksmuseum, Prado en Amsterdam Spanish Film Festival.

Deze avond is onderdeel van het programma:
GOING BACK TO THE GOLDEN AGE
Portraying Dutch & Spanish Masters on the canvas in motion
Organisatie ism Instituto Cervantes, het Rijksmuseum, het Prado en het Amsterdam Spanish Film Festival.
Inleiding (in het Engels) door Yolanda Rodríguez Pérez (Universitair hoofddocent UvA, expert op het gebied van literaire teksten uit de Spaanse Gouden Eeuw).
Spaanstalige film met Engelse ondertiteling.

www.sinfincinema.com
www.amsterdamspanishfilmfestival.com

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | klantenservice@oba.nl