ExploreZ Festival 2022 presenteert: No Fear

15 mei 2022, van 16:00 tot 17:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 12,50 | € 10,00 met stadspas of studentenpas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

NO FEAR is een nieuwe beeldende en intense voorstelling over het najagen van dromen. Elf jonge performers, met roots in zes verschillende landen, bouwen aan hun toekomst. In een dynamisch samenspel van tekst, dans, muziek en beeld, wordt uit het niets een nieuwe wereld gecreëerd door verschillende jonge theatermakers met een migratieachtergrond of vluchtverleden.

Het verhaal van een groep jongeren die hun doorzettingsvermogen op de proef stelt en ondanks alles vasthoudt aan hun dromen. De weg ernaartoe is lang, maar de bagage die ze meenemen uit hun jeugd geeft hen kracht moeilijkheden te overwinnen. Door persoonlijke drijfveren, levensenergie en een veelzijdige speelstijl wordt het publiek meegenomen op deze indrukwekkende reis.

NO FEAR is de eindvoorstelling van het internationale project FATE (Future Academy on Tour in Europe), ondersteund door EU/Creative Europe. ZID Theater begeleidt hierbij twee jaar lang 25 talentvolle jonge makers met een vluchtverleden.

De voorstelling is geproduceerd door ZID Theater (Amsterdam) en is onderdeel van ExploreZ Festival 2022. De première van deze voorstelling vond plaats op woensdag 11 mei 2022 in Podium Mozaïek. Samen met de Spaanse collega’s van TNT/Atalaya wordt er een dubbele voorstelling gespeeld op zondag 15 mei in OBA Oosterdok.

Over het gezelschap
De voorstelling is geregisseerd door Daan Bosch, een theatermaker die inmiddels al zeven jaar verbonden is aan ZID Theater. De performers zijn getraind en gecoacht door Sebo Bakker, artistiek coördinator van ZID. Speciaal voor deze voorstelling is ook theatermaker Enkidu Khaled – o.a. verbonden aan Kaaitheater in Brussel – gevraagd als artistiek adviseur. Karolina Spaić, directeur van ZID Theater, leidt het project inhoudelijk, zowel in Nederland als in het buitenland. ZID Theater gaat in de toekomst vergelijkbare projecten opzetten voor ‘ongekend’ talent, om de cultuursector diverser en inclusiever te maken en tegelijkertijd kansen te bieden aan nieuwkomers.

Deze voorstelling is onderdeel van het internationale project FATE (Future Academy On Tour in Europe) dat zich inzet voor het verbeteren van de kansen van nieuwkomers in de culturele sector. ZID werkt hierin samen met partners Atalaya Teatro (Spanje), SCT Corep (Italië), Studio 7 (Duitsland) en DAH Teatar (Servië) en wordt gefinancierd door Creative Europe.

Voor meer info, bezoek de website van FATE

CREDITS
Regie: Daan Bosch
Performers: Abdulkadir Tufan, Andrina Omar, Aya Bini, Nivin Baranbo, Talal Nashawi, William Simonyan
Dans: Issam Zemmouri, Bboy TheShadow, Zaher Hamzat
Muziek: Odai Alhayek, Semere Welday
Artistieke coördinatie: Sebo Bakker
Artistiek advies: Enkidu Khaled
Foto’s: Ibrahim Selek
Technische ondersteuning: Delal Yuce, Marsel Tsjitahjan
Productie: Lot Wuisman
Stage productie: Jan Matar
Directeur en artistieke leiding FATE: Karolina Spaić
Zakelijke leiding: Susanne Hazen

LET OP! Dit is een voorstelling in een “double-bill”. Om 18uur is er nog een voorstelling: Crossing Dreams. In de pauze tussen de 2 voorstellingen is er een inspiratiebijeenkomst in de foyer.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl