Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

EXPOSITIE De piraat die geen piraat meer wilde zijn

14 november 2020 t/m 31 januari 2021 | OBA Oosterdok

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Van schets, illustratie tot crowdfunding, hoe maak je een prentenboek? Op de Jeugdetage van OBA Oosterdok zijn schetsen en illustraties te zien van het prentenboek “De Piraat die geen piraat meer wilde zijn”. Ook met levensgroot fotobord met de piraat en zijn vrienden. Kom kijken van 14 november tot en met 31 januari 2021.

Van schets, illustratie tot crowdfunding, hoe maak je een prentenboek? Op de Jeugdetage van OBA Oosterdok is de expo te zien met originele schetsen en illustraties van het prentenboek “De Piraat die geen piraat meer wilde zijn”.

Over de avonturen van Piraat Bernard
Piraat Bernard is een avontuurlijk en stoer voorleesboek voor kinderen van 3-5 jaar, of ouder. Na jaren op zee is Bernard er klaar mee om een stoere piraat te zijn. Hij meert aan bij een eiland en komt erachter, dat het nog niet zo eenvoudig is om een nieuw leven te beginnen. Iedereen lijkt bang voor hem, tot een kind het ijs breekt. Bernards opvallende metgezellen Snor en Steen vergezellen hem in de verhalen. Vinden zij een nieuw thuis op het eiland?Over de makers

Erik Luik (tekst) en Rikkert Nusselder (illustraties) kennen elkaar ruim acht jaar, en werkten samen aan verschillende educatieve tentoonstellingen in musea. Erik als tentoonstellingsmaker en Rikkert als animator. Ze kwamen er zo achter dat ze allebei dezelfde droom hebben: het uitbrengen van een mooi en avontuurlijk prentenboek. Dat is gelukt met een zeer succesvolle crowdfundingsactie via Voordekunst.nl. Graag geven zij met de expo een inkijkje in het maakproces.

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.
Let op: aanmelden en/of reserveren voor een activiteit is in veel situaties noodzakelijk.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | klantenservice@oba.nl