EXPOSITIE │Handgebonden KunstBoeken

4 maart 2023 t/m 30 april 2023 | OBA Oosterdok - 4e etage

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

In Nederland is nog een grote groep mensen die boeken met de hand maken. Het zijn unieke boeken die stuk voor stuk kunstobjecten zijn. Dit jaar heeft de Stichting Handboekbinden van twee boeken katernen verspreid onder haar leden met de vraag of zij daar een bijzonder boek van willen maken. Het resultaat is nu te zien op de 4e etage van OBA Oosterdok.

Rens Top, conservator van de Koninklijke Bibliotheek
Rens Top was conservator van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Bij zijn afscheid zijnde belangrijke boekbesprekingen die hij in loop van de tijd heeft gemaakt gebundeld in hetboek Boekbanden. Daarnaast hebben ook bekende boekbinders, restauratoren enboekliefhebbers boeiende artikelen geschreven voor het boek.De stukken gaan over interessante of mooie boekbanden, een onderbelicht verschijnsel, entonen de fascinatie van de auteurs voor de boekband als historisch bewijsmateriaal of alstechnisch hoogstandje van toegepaste kunst.Dit boek is in katernen verspreid onder boekbinders die daar een bijzonder boek van hebbengemaakt. De resultaten zijn nu te zien in de vitrines op de 4e etage.Op zaterdag 4 maart om 16.00 opent Rens Top de tentoonstelling met een korte lezing in deForumzaal op de 6e etage. U bent hierbij van harte welkom.

Nederland leest : Yvonne Keuls Mevrouw mijn moeder
In november 2022 hebben alle bibliotheekleden het boek van Yvonne Keuls “Mevrouw mijnmoeder” ontvangen bij een bibliotheekbezoek in het kader van de CPNB actie“Nederland leest”. De Stichting Handboekbinden heeft het boek in katernen verspreid onder haar leden en het resultaat is nu te zien in de vitrines op de 4e etage van OBA Oosterdok.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl