EXPOSITIE: Ik Azië

6 mei 2022 t/m 3 juli 2022 | OBA Oosterdok - Expozaal

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

“Het zijn allemaal Chinezen”. “Ze lijken ook zo op elkaar”. “Spleetogen”. Dit is vaak het beeld dat mensen hebben over Aziaten. Ookal is Azië groter en diverser dan China of dan Oost-Azië alleen. Toch domineren hardnekkige stereotypen de beeldvorming over Aziaten.

Hoe komt het dat alle Aziaten over een kam worden geschoren? Hoe is het dat stereotype beelden volhardend ons beeld vertroebelen? Welk effect heeft een gebrek aan representatie invloed gehad in het maakproces.

PAC presenteert de tentoonstelling Ik Azië verschillende makers die in hun persoonlijke zoektochten over hun Aziatische identiteit, gesprekken aangaan met verschillende Aziaten uit hun communities. Nederlandse en Belgische makers die ieder een reeks mensen portretteert om zo prachtige dialogen te starten over wie zij zijn, over de betekenis van identiteit, over het Aziatisch zijn. Tegelijk weten ze de kijker te verrijken met nieuwe perspectieven en een multitude aan nieuwe gezichten.

Ik Azië vertelt het verhaal van ‘Alle Aziaten lijken op elkaar’ langs de werken van het Armando Ello, Kevin Kwee, Ruijun Luong en Tetsuro Miyazaki. Het vertelt het verhaal over de Aziatische identiteit, over zelfontdekking, over bruggen slaan, over gezien worden.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl