EXPOSITIE KinderKunstBiënnale over kinderkunst

17 september 2021 t/m 31 oktober 2021 | OBA Oosterdok - Expozaal en 1e etage

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Ontdek de rijkdom van kinderkunst bij de KinderKunstBiënnale in OBA Oosterdok. De KinderKunstBiënnale biedt een podium voor kinderkunst, alles is gemaakt door kinderen. Er worden meer dan 35 kunstprojecten over uiteenlopende onderwerpen gepresenteerd.

Kinderen van 40 Amsterdamse basisscholen werkten mee aan de expositie. De kinderen nemen de bezoeker mee in vijf werelden: Amsterdam, mijn stad, Wonderkamer, Stromend Blauw, Dit ben ik – dit zijn wij en Herdenken & vieren.

Op 16 september 2021 werd de KinderKunstBiënnale geopend door Marjolein Moorman, de Amsterdamse wethouder van Onderwijs. Zij zegt over de expositie: ‘“De KinderKunstBiënnale laat echt de rijkdom en de waarde van de cultuureducatie zien. (Het laat zien) hoe het je blik verandert, op wie je zelf bent en je omgeving’.

De expositie is te bezoeken tot en met 31 oktober in de expozaal op de begane grond van OBA Oosterdok.

Naast de overzichtstentoonstelling zijn er in de OBA diverse activiteiten in het kader van de KinderKunstBiënnale. Bekijk het programma in de agenda.

In september en oktober komen er ook 100 schoolklassen langs om de tentoonstelling te bezoeken en kunstworkshops te volgen. De KinderKunstBiënnale is een samenwerking met partner De Rode Loper op School. Deze organisatie ontwikkelt cultuureducatieprojecten samen met kunstenaars en kunstinstellingen. Kinderen krijgen de kans om talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen in verschillende disciplines.

Een impressie van de expositie:

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

Foto @Moon Saris