EXPOSITIE | 'MY TEENAGE FANTASY' DOOR FLOURBOY

26 november 2021 t/m 23 januari 2022 | OBA Oosterdok - Expozaal

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het is voor Saman Khoshgbari aka FLOURBOY een natuurlijke karaktereigenschap om van niets, iets te maken. Improvisatie en creativiteit spelen namelijk een belangrijke rol in zijn leven. Dit is mede dankzij een gebrek aan ruimte tot expressie tijdens zijn kinderjaren tussen inspiratieloze betonnen muren in Teheran komen te ontstaan.

Het is dan ook dat uit de voorheen benoemde drang om expressie te tonen en dingen te maken dat hij  een decennia geleden een familie pizzeria is begonnen. Vanaf dat moment is het medium pizza een integrale rol in zijn leven gaan innemen. Het huwelijk tussen zijn passie voor familie en pizza heeft er ook uiteindelijk toe geleid dat hij een project is gestart waarmee hij het product pizza naar een nieuw niveau wilt tillen.

Zonder enige voorbereiding, een plan  of een greintje ervaring kwam hij met het idee om pizza's te gaan vereeuwigen. Zo had hij zich van de één op de andere dag opgesloten op de zolder van de pizzeria en is hij gaan peinzen over hoe hij dit idee tot uiting kon gaan brengen. Na enkele hersenspinsels de revue te hebben laten gepasseerd starte hij met maanden van trial & errors om de kunst van epoxy op bijzondere wijze onder de knie te krijgen.

Het is mede dankzij zijn onbetwistelijke doorzettingsvermogen dat hij een unieke manier heeft gevonden om pizza te transformeren naar inmiddels erkende en unieke sculpturen.

www.flourboy.nl

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl