Familieconcert Schilderijen van een tentoonstelling (4+) verteld door Frank Groothof

18 december 2022, van 15:00 tot 16:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 18,50 | € 14,00 met OBA-pas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op de schitterende muziek van 'De Schilderijententoonstelling' van Modest Moessorgski vertelt Frank Groothof (verteller) en jonge talenten o.l.v. Libia Hernandez het verhaal van Hans en Grietje.

Maar in zijn versie is het een toegankelijk en meeslepend sprookje over wat je allemaal kunt verliezen op jacht naar roem en rijkdom. Eenactueel thema in een tijd waarin geluk afhankelijk lijkt te zijn van rijkdom en roem.

Het verhaal
Hans wil net zo rijk en beroemd worden als Robbie Williams of Tom Cruise, maar als zijn vader uitlegt dat hij daarvoor jarenlang hard moet werken, gaat Hans naar de heks Baba Jaga om daar de kunst van het goud maken te leren. De heks vraagt echter wel een vreemde prijs voor de kennis van het goud maken: zijn schaduw! Grietje, die als schoonmaakster bij Baba Jaga werkt, waarschuwt Hans dat z'n schaduw zijn ziel is en dat hij voor eeuwig een slaaf van de heks zal blijven als hij de heks zijn schaduw geeft. Maar Hans gelooft Grietje niet en geeft Baba Jaga zijn schaduw, zodat de heks hem goud leert maken.
Uiteindelijk beseft Hans dat Baba Jaga hem bedrogen heeft, net als eerder Grietje. In een wanhopige poging hun schaduwen terug te krijgen, kruist Hans de degens met de heks.

Dit concert is onderdeel van Winteravonden aan de Amstel.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten