AFGELAST - Familieconcert Schilderijen van een tentoonstelling (4+) vertelt door Frank Groothof

28 december 2021, van 13:00 tot 14:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 12,50 | € 7,50 met OBA-pas of stadspas | alleen toegang met geldige Corona QR code

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op de schitterende muziek van 'De Schilderijententoonstelling' van Modeste Moessorgski vertelt Frank Groothof het verhaal van Hans en Grietje.

Maar in zijn versie is het een toegankelijk en meeslepend sprookje over wat je allemaal kunt verliezen op jacht naarroem en rijkdom. Een actueel thema in een tijd waarin geluk afhankelijk lijkt te zijn van rijkdom en roem Synopsis: Hans wil net zo rijk en beroemd worden als Robbie Williams of Johnny Depp. Maar als zijn vader hem uitlegt dat hij daarvoor jarenlang heel hard zal moeten werken, besluit Hans naar de heks Baba Jaga te gaan om daar de kunst van het goud maken te leren. De heks vraagt echter wel een vreemde prijs voor de kennis van het maken van goud, zijn schaduw!
Grietje, die als schoonmaakster bij Baba Jaga werkt, waarschuwt Hans dat z'n schaduw zijn ziel is en dat hij, als hij de heks zijn schaduw geeft, net als zij voor eeuwig een slaaf van de heks zal blijven. Maar Hans gelooft haar niet en geeft Baba Jaga zijn schaduw zodat ze hem goud leert maken. Uiteindelijk beseft hij dat Baba Jaga hem, net als Grietje, bedrogen heeft en kruist hij de degens met de heks in een wanhopige poging hun schaduwen terug te krijgen . . .

Dit concert is onderdeel van Winteravonden aan de Amstel

LET OP: Voor bezoek aan deze activiteit is een coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs verplicht. Kijk voor alle actuele coronamaatregelen op oba.nl/corona. Kom alsjeblieft op tijd. Vanwege controle bij de deur kan de rij wat langer zijn dan normaal. De zaal is vanaf 30 minuten voor aanvang open.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

 

Foto @Dirk Buwalda