Feestelijke uitreiking Amsterdamse Poëzieprijs voor jongeren

7 juni 2023, van 15:00 tot 16:30 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas

Op woensdag 7 juni 2023 vindt in het theater van de OBA Oosterdok de feestelijke prijsuitreiking plaats van de Amsterdamse Poëzieprijs voor jongeren van het derde, vierde of vijfde leerjaar van het voortgezet onderwijs.

Ruim 1000 jongeren uit alle hoeken van Amsterdam hebben een gedicht geschreven. Gedichten die vertellen wat de jongeren beweegt en bezielt, wat denken zij over het leven, wat denken zij over hun stad.

De uitreiking wordt gepresenteerd door Edson da Graça. Verschillende Amsterdamse kunstenaars laten hun interpretatie van de geschreven gedichten zien: een animatie van Glitterende Eenhoorn, raps van Roger Buyne; songwriter Babs zet een gedicht op muziek en breakdancers Clynt & Sevda vertalen een gedicht in dans. En de aanstekelijke muziek van de Brass Rave Unit maakt het een groot feest!

Tijdens de uitreiking worden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt door een professionele en vakkundige jury, die bestaat uit niemand minder dan Gershwin Bonevacia (voormalig stadsdichter van Amsterdam), Babs Gons (dichter), Menno Hartman (uitgeverij van Oorschot), Aleid Truijens (columnist Volkskrant) en Fenna Ulichki (stadsdeelvoorzitter West). De eerste prijs bedraagt € 500, de tweede prijs € 250 en de derde prijs € 100.

Wees welkom!

De Amsterdamse Poëzieprijs is een initiatief van het Fons Vitae Lyceum, de Openbare Bibliotheek Amsterdam en School der Poëzie.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten