Filmvertoning So Pretty

24 november 2019, van 19:00 tot 21:00 | OBA Oosterdok

Kosten: € 5,00 | € 2,50 met OBA-pas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Transgender kunstenares Tonia verhuist naar New York waar ze een tentoonstelling inricht over het nalatenschap van de Duitse auteur Ronald M. Schernikau, schrijver van SO SCHÖN” (1980) waarin het alledaagse dingen in het leven van 4 homoseksuele mannen in West-Berlijn wordt beschreven

Tonia en haar nieuwe vrienden leven in een perfecte en afgesloten biotoop die ze met kunst, liefde, seks en politieke demonstraties proberen te beschermen tegen de buitenwereld. Ondertussen begint hun leven op merkwaardige wijze parallellen te vertonen met het boek SO SCHÖN.
SO SCHÖN is nog niet naar het Engels vertaald, deze film is een eerste poging om het verhaal naar een Engelstalig publiek over te brengen. De soundtrack van deze film is door verschillende vrouwelijke electronische musici samengesteld.

Ronald M. Schernikau (1960 - 1991) werd geboren in Magdeburg en op 6 jarige leeftijd door zijn moeder naar West-Duitsland gesmokkeld, om te herenigen met zijn gevluchte vader. Bij aankomst bleek hij een Nazi verleden te hebben en een tweede gezin er op na te houden. Hij bracht zijn debuut, de coming-out roman Kleinstadnovelle, uit in 1980 waardoor hij prominent werd in de politieke queer scene van West Berlijn. in 1989 verhuisde hij op aanraden van zijn mentor tegen de stroom in naar Oost-Berlijn om een betere schrijver te worden, waar hij twee jaar later aan de gevolgen van AIDS overleed.

Na afloop van de film is er ruimte voor een Q&A.

Deze film wordt in het kader van het International Queer & Migrant Film Festival vertoond in samenwerking met IHLIA LGBT Heritage. Het festival vindt plaats van 4 tot 8 december.
Voor meer informatie zie de site: https://www.iqmf.nl/

 

Trailer

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 0205230900 | klantenservice@oba.nl