EXPOSITIE House of Hiv. De verhalen achter 40 jaar community-initiatieven

19 augustus 2022 t/m 25 september 2022 | OBA Oosterdok - IHLIA-plein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

House of Hiv belicht verhalen uit de geschiedenis van veertig jaar hiv en aids in Nederland op verschillende locaties in Amsterdam.

Van 19 augustus tot en met 9 september belicht House of Hiv de vele initiatieven vanuit de hiv-community’s van de afgelopen veertig jaar. In de tentoonstelling wordt de reis gemaakt van een levensverwachting van nul tot normaal. Waar aids vroeger het doodvonnis was, vormt hiv vandaag de dag geen bedreiging meer voor de volksgezondheid en is het met de juiste medicatie niet meer seksueel overdraagbaar.

De aandacht voor hiv is hierdoor echter ook afgenomen, waardoor het nog altijd heersende taboe en stigma door gebrek aan kennis behouden wordt. Eén van de doelen van

House of Hiv is om dit te doorbreken, zowel binnen kwetsbare groepen die baat hebben bij een hiv-behandeling, als in de samenleving waarbij er vaak nog een onjuist beeld over hiv bestaat. House of Hiv is een initiatief Hello Gorgeous, Mainline, Trans United, Black Queer Archives, Prostitutie Informatie Centrum, IHLIA en de Hiv Vereniging.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl