​​Instituto Cervantes│Nieuwe Ibero-Amerikaanse cinema: Miriam miente / Miriam lies

12 december 2023, van 19:30 tot 21:30 | OBA Oosterdok

Kosten: toegang €7.50 | OBA pas, stadspas, collegekaart en leden Instituto Cervantes €3.75

Dit najaar programmeert het Instituto Cervantes in samenwerking met het Huelva Ibero-American Film Festival en de OBA een filmcyclus die de diversiteit en kracht van cinema op het Ibero-Amerikaanse continent presenteert. Deze keer de film ‘Miriam miente’ van de het Cubaans/Dominicaanse regisseursduo Natalia Cabral en Oriol Estrada.

Het creatieve duo Natalia Cabral en Oriol Estrada werkte al samen tijdens hun studie aan de Cubaanse Escuela Internacional de Cine y Televisión, tegenwoordig werken ze vanuit de Dominicaanse Republiek. Hun eerste twee werken, ‘Tú y yo’ (2014) en ‘El sitio de los sitios’ (2016), werden goed ontvangen op internationale festivals. ‘Miriam miente’ is hun eerste fictiewerk.

In ‘Miriam miente’ begint de rustige wereld van een kleinburgerlijk gezin af te brokkelen wanneer de 14-jarige Miriam haar internetvriendje ontmoet. Terwijl haar familie en vrienden enthousiast het feest voor haar vijftiende verjaardag voorbereiden, weet Miriam niet hoe ze moet zeggen dat haar vriendje een donkere huidskleur heeft.

Bekijk HIER alvast de trailer.

Alle films zijn Spaanstalig, met Engelse ondertiteling en worden voorafgegaan door een korte inleiding. Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend.

Kijk hier voor de andere films in deze serie.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: 0205230900 | klantenservice@oba.nl

bestel kaarten