​​Instituto Cervantes│Nieuwe Ibero-Amerikaanse cinema: Planta permanente

7 november 2023, van 19:30 tot 22:00 | OBA Oosterdok

Kosten: toegang €7.50 | OBA pas, stadspas, collegekaart en leden Instituto Cervantes €3.75

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Dit najaar programmeert het Instituto Cervantes in samenwerking met het Huelva Ibero-American Film Festival en de OBA een filmcyclus die de diversiteit en kracht van cinema op het Ibero-Amerikaanse continent presenteert. Deze keer de film Planta permanente / The Lunchroom van de Argentijnse regisseur Ezequiel Radusky.

Het debuut van Ezequiel Radusky, ‘Los dueños’ (2013), behandelt al de problemen die zich voordoen bij de confrontatie tussen mensen uit verschillende sociale klassen, waarbij de ruimte hun identiteit bepaalt en ook als mogelijke plaats van conflict fungeert. In ‘Planta permanente’  wordt de machtsstrategie die de plekken weergeven, afhankelijk van wie de macht controleert en uitdraagt, tot het uiterste doorgevoerd om aan te tonen in hoeverre we gevangenen zijn van onze omstandigheden. 

Planta permanente / The Lunchroom  

Lila is al 30 jaar schoonmaakster in een provinciaal gemeentehuis. Ze is een belangrijk figuur in de zorgvuldig samengestelde kantoorgemeenschap vanwege de onofficiële lunchroom, die ze samen met haar vriendin Marcela runt. Wanneer Lila de kans krijgt om de lunchroom op te knappen en deze officieel als baas te runnen, veroorzaakt deze plotselinge verhoging van haar status jaloezie bij Marcela.

Bekijk HIER alvast de trailer.  

Alle films zijn Spaanstalig, met Engelse ondertiteling en worden voorafgegaan door een korte inleiding.
Deze keer door Saskia van Drunen, Zij is illustrator en onderzoeker met expertise in mensenrechten en conflictoplossing, transitional justice, geheugen, versterking van het maatschappelijk middenveld, winning van natuurlijke hulpbronnen en internationale ontwikkelingssamenwerking. Haar proefschrift ging over de mensenrechtenbeweging in Argentinië.

Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend. 

Kijk hier voor de andere films in deze serie.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: 0205230900 | klantenservice@oba.nl

bestel kaarten