John Adams Institute │ Karen Joy Fowler over haar Amerikaanse epos ‘Booth’

15 september 2022, van 20:00 tot 22:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 22,00 | € 17,00 JAI Member | JAI Patron | € 10,00 Student

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het John Adams Institute ontvangt auteur en Man Booker-finaliste Karen Joy Fowler en spreekt met haar over haar Amerikaanse epos ‘Booth’.

Op 14 april 1865 wordt president Abraham Lincoln op het balkon van het Ford Theater in Washington DC vermoord door John Wilkes Booth. Dit schokkende incident maken de Booths tot de meest beruchte familie van de VS.   

'Booth' is veel meer dan het verhaal van die legendarische nacht. Het is een meeslepende Amerikaanse saga die de toenemende bekendheid van de Booth-familie in kaart brengt. Van een bescheiden begin, tot roem als de bekendste acteursfamilie van het land. Dit iconische, Amerikaanse verhaal gaat in op zowel de persoon John Wilkes Booth als ook op zijn familie en zijn tijd.

Daarbij legt Karen Joy Fowler de wortel bloot van veel van Amerika's huidige problemen. Deze zijn geboren uit de ongelijkheden en onzekerheden van de burgeroorlog, zoals de strijd tussen democraten en republikeinen, Noord en Zuid, en de dreigende gevaren van populisme en tirannie.

Op welk punt is dan de nadering van gevaar te verwachten? Ik antwoord, als het ons ooit bereikt, moet het onder ons opspringen. Als vernietiging ons lot is, moeten we zelf de auteur en de afmaker ervan zijn.

— Abraham Lincoln, 1838

Vooraf en na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend en er is een stand van Athenaeum Boekhandel.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl