Jubileumeditie Amsterdams Buurtfilmfestival – Verbonden door diversiteit. Beleef de kracht van diversiteit op het witte doek.

12 december 2020, van 13:30 tot 15:15 | OBA Oosterdok

Kosten: € 5,00 | € 2,50 met OBA-pas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ter ere van het vijfjarig bestaan van het Amsterdam Buurtfilmfestival, komen we dit jaar met een bijzondere jubileum-editie. Amsterdamse filmakers van jong tot oud, met of zonder budget, hebben films gemaakt over hun buurt. Ze hebben de diversiteit van de stad in beeld gebracht en verbinden door hun film Amsterdammers met elkaar.

Tijdens het festival zijn de films live online te volgen en te zien in OBA Oosterdok. De filmers maken kans op één van de felbegeerde ABFF-prijzen, waarbij de jury en het publiek stemmen voor de winnende films. Kom kennismaken met deze Amsterdamse filmmakers en aanstormend talent. Ben je er (online) bij?

Het festival is te volgen op het YouTube-kanaal van de OBA en er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor het theater.

Het ABFF, voluit het Amsterdams Buurtfilmfestival, biedt een platform waar een diversiteit aan films wordt gepresenteerd aan het grote publiek. Tijdens het filmfestival komen verhalen uit de buurten tot leven. Het zijn verhalen die maatschappelijke onderwerpen op een artistieke manier vertellen. Het is toegankelijk voor films van alle filmmakers, beginnend en gevorderd.

De selectie wordt gemaakt door de organisatie van het ABFF o.l.v. Kibret Mekonnen. Tijdens het festival zal een vierkoppige jury bepalen naar welke films te prijzen gaan. Er zijn in totaal drie prijzen te verdelen: één in de categorie ‘gevorderden’, één in de categorie 'beginners' en een speciale prijs voor een Amsterdamse held: een bijzondere buurtbewoner die in een film geportretteerd is. De jury bestaat uit: Mellouki Cadat-Lampe, Ahmed Larouz, Jacqueline van Vugt en Joris van de Sande.

Voor uitgebreidere informatie over de films en de thema’s die in drie sprankelende “filmcocktails” verdeeld zijn, zie het programma op abff.nl

Klik HIER voor de livestream, online vanaf 12 december 13:45 uur.
Of bestel kaarten voor een plek in het theater.
Let op: de films zijn verdeeld over drie tijdsloten, je kunt voor meerdere tijdsloten een kaartje kopen, maar in het gebouw is geen horeca aanwezig.  Klik hier voor andere tijdsloten.

We doen ons best om je bezoek aan de OBA zo veilig mogelijk te maken.
Doe de gezondheidscheck voordat je een plek reserveert en bereid je voor op je bezoek aan de OBA.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl