Maand van de Geschiedenis | Cinema Literair Special ‘Goden & Mensen’ met de film 'Agora’.

4 oktober 2022, van 19:30 tot 22:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of collegekaart

Speciale editie in het kader van de Maand van de Geschiedenis - in samenwerking met het Nederlands Klassiek Verbond - met de prachtige film Agora (2010) van Alejandro Amenábar.

Onder de titel ‘Goden & Mensen’ brengt Cinema Literair de wereld van de Oudheid op het grote scherm - met een vertoning van het prachtige Agora (2010) van Alejandro Amenábar waarin Rachel Weisz de rol van vertolkt van de wetenschapper en filosoof Hypatia uit de vierde eeuw na Christus.

Te gast zijn deze keer dé classicus van Nederland - tevens kunsthistoricus - Christiaan Caspers van het Murmellius Gymnasium te Alkmaar en schrijfster Nelleke Noordervliet. Onderwerp van gesprek: de film Agora en hoe die zich verhoudt tot het ware verhaal van Hypatia in een tijd van opstand tegen de Oude Beschaving. De Cinema Literair Band van Victor & Tijmen verzorgt muzikale intermezzo’s geïnspireerd door thematiek uit de Oudheid.

Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend.

Klik HIER voor livestream (vanaf dinsdag 4 oktober, 19:30 online).
LET OP: deze bijzondere avond begint al om 17.30 in de Forumzaal met classicus, tevens kunsthistoricus, Christiaan Caspers en zijn wervelende lezing getiteld ‘Hypatia in Alexandrië’. Hier is alvast een voorproefje.
Tickets 

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl