Mensen Maken Amsterdam LIVE: Stem op het leukste verjaardagidee voor Amsterdam!

27 september 2023, van 19:00 tot 21:00 | OBA Oosterdok | OBA Theater

Kosten: toegang €10.00 | € 5.00 met OBA pas | Aanmelden vereist

Vanavond pitchen 7 initiatiefrijke bewoners uit elk stadsdeel hun plannen om Amsterdam te vieren. Jij bepaalt welke finalist het pro-jectbudget van € 3.000 wint!

Voor € 10 euro krijg je Soep & Stemrecht: je stemt op je favoriete idee en eet gezellig een kop soep samen met andere Amsterdammers. Host van de avond is Dionne Verwey en de pitches worden afgewisseld met livemuziek en best practices uit 2022. Laat je inspireren door toffe en sociale ideeën voor de buurt!

De stichting Mensen Maken Amsterdam zet zich via buurtfondsen in voor initiatieven die de stad een beetje mooier maken. In de aanloop naar het 750-jarig bestaan van Amsterdam in 2025, biedt MMA in samenwerking met Amsterdam 750 en OBA voor het eerst een live podium aan bewoners met ideeën voor hun buurt. De pitchers zijn in juni geselecteerd door buurtcomité leden uit elk buurtfonds. De winnaar ontvangt € 3.000 projectbudget en de pitchers die niet winnen krijgen elk €1.000 aanmoedigingssteun om hun idee een zetje te geven.

De volgende bewoners gaan pitchen:

Noord: Chris van Meer - Ode aan Noord
Chris wil samen met oude en nieuwe Noorderlingen een ode aan Noord brengen in de vorm van een liefdevolle dinnershow.

West: Peter van der Meer - Silent witnesses
Peter is fotograaf en werkt parttime als begeleider bij mensen die Beschermd Wonen. Met een etalage foto-expositie wil Peter deze greep zichtbaar maken. 

Zuidoost: Nicole O’Neal - Kleed van Amsterdam
Nicole maakt van zelfgemaakte of gekochte kleden van bewoners een heel nieuw groot kleed: het Kleed van Amsterdam. Hierop zullen allerlei voorstellingen en andere culturele activiteiten plaatsvinden, als metafoor voor diversiteit en inclusie.

Oost: Reggie Hoogvliets - (Black) Haar & Identiteit
Reggie wil een rondreizende expositie over Black Hair organiseren. Een expositie die de veelzijdigheid en invloed van afro-haar laat zien. Een expositie die verduidelijkt dat haar een wezenlijk onderdeel is van iemands identiteit.

Nieuw-West: Avigyan Karan - Loving Room Festival Amsterdam
Avigyan wil drie intieme huiskamerconcerten organiseren in buurthuizen en bibliotheken met lokale artiesten.

Zuid: Nina Boas en Arlette van Laar - Ode aan onze overleden Amsterdammers
Nina en Arlette willen bij de begraafplaats Huis te Vraag met hun Mobiele Theetuin mensen verbinden en een ritueel uitvoeren voor overledenen.

Centrum: Elly van Rijn - Wij vieren Amsterdam
Het jaar 2024 is voor Stichting Ouderen Ontmoetingscentrum Jordaan (SOOJ) en Stadsdorp Noord Jordaan een jubileumjaar. Dit wordt gevierd met activiteiten die ouderen uit de buurt uitnodigen elkaar te ontmoeten.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: 0205230900 | klantenservice@oba.nl

aanmelden