Middag van het Kinderboek: De 12e editie van de Middag van het Kinderboek heeft als thema ‘Humor’.

6 november 2021, van 13:00 tot 17:30 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: toegang gratis | aanmelden verplicht | alleen toegang met geldige Corona QR code

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

HUMOR speelt een grote rol in veel kinderboeken. Grappige kinderboeken verkopen verreweg het beste. Is humor misschien hét middel om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden?

Lopen serieuzere verhalen het risico ondergesneeuwd te raken in die stortvloed aan absurde, gekke en melige verhalen? Of is humor juist hét middel om allerlei onderwerpen voor kinderen toegankelijk en bespreekbaar te maken?

Programma:
Lezingen van Mirjam Noorduijn, Tosca Menten en Philip Hopman. Yvonne Jagtenberg maakt live een schilderij op het podium, Hans Kuyper zingt en Rom Molemaker spreekt een persoonlijke column uit.
Daarnaast zijn er zoals gewoonlijk korte bijdragen (Moppen?! Flauwe grappen?!) op de zeepkist en is er ruimschoots gelegenheid tot bijpraten en netwerken tijdens de pauze en de borrel aan het einde van de Middag.
De Middag van het Kinderboek is bedoeld voor schrijvers, illustratoren, medewerkers van uitgeverijen, bibliotheekmedewerkers, recensenten, boekhandelaren, leerkrachten, studenten en alle anderen die zich betrokken voelen bij de wereld van het kinderboek.
Organisatoren Marco Kunst en Aby Hartog zullen alles met hun gebruikelijke enthousiasme in goede banen leiden (of volledig uit de hand laten lopen).

LET OP: Voor bezoek aan deze activiteit is een coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs verplicht. Kom alsjeblieft op tijd. Vanwege controle bij de deur kan de rij wat langer zijn dan normaal. De zaal is vanaf 30 minuten voor aanvang open.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl