Mini-expositie over schrijver Clark Accord

1 juni 2021 t/m 30 september 2021 | OBA Oosterdok - 2e etage

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In mei was het tien jaar geleden dat de veelbesproken schrijver Clark Accord overleed. In navolging van het herdenkingsprogramma ‘Memre Clark Accord’ in mei dit jaar is er een expositie over zijn leven en werk te zien in de vitrines op de tweede etage van OBA Oosterdok. De expositie werd gecureerd door Jason Watkin, die bevriend was met de schrijver.

Clark Accord debuteerde in 1999 als schrijver met de roman De Koningin van Paramaribo, die het waargebeurde verhaal van de beroemdste prostituee van Suriname vertelt. Hoewel het boek het Nederlandse literaire landschap in eerste instantie verraste, werd het al snel een bestseller. In de jaren daarna stond hij aan de wieg van verschillende stichtingen, onder meer in samenwerking met schrijver Anousha Nzume, en verschenen er meer titels onder zijn naam, waaronder Plantage d’Amour en Bingo!

Herinnering aan een kleurrijk leven

Tijdens het herdenkingsprogramma Memre Clark Accord in het OBA-theater werd de 33e druk van De Koningin van Paramaribo uitgereikt aan de wethouder van cultuur Touria Meliani. Aansluitend is er nu een kleine expositie over zijn bijzondere werk en leven gecureerd. Laat je meevoeren op een reis van Suriname naar Amsterdam en werp een blik op de kleurrijke carrière van Accord – eerst als succesvolle visagist, later als een minstens zo geslaagd schrijver. 

 

bekijk het herdenkingsprogramma Memre Clark Accord

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.


OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

 

 

Foto: Koos Breukel


Leestips voor thuis