ZOMERFESTIVAL | Moesson Live! │ Showtime

3 juli 2022, van 15:00 tot 16:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 10,00 | € 5,00 met OBA-pas, stadspas | € 5,00 voor Moesson leden | gratis voor WAP leden

Moesson Live! Is een nieuwe serie programma’s in het OBA Theater in samenwerking met Het Indisch tijdschrift Moesson rond steeds een ander, actueel thema. Het programma is onderdeel van het Huis van alle Talen, waarmee de OBA aandacht geeft aan de vele culturen in de hoofdstad. Op 3 juli vindt de tweede Moesson Live! plaats met als thema ‘Showtime’.

In deze Moesson Live! praat Vivian Boon, hoofdredacteur van Moesson, met verschillende gasten over Indische sterren. En dan niet alleen de sterren op het witte doek, maar al die Indische sterren die met hun werk als artiest het Indische in de schijnwerpers hebben gezet of zetten.

Te gast zijn:
Coen van ’t Veer. Hij schreef een boek over Dodo Berretty, een van de beste fotografen die Nederlands-Indië heeft voortgebracht. Hij leidde een veelbewogen bestaan. Met gevaar voor eigen leven maakte hij foto's in oorlogsgebied. Bij andere belangrijke historische gebeurtenissen stond hij met zijn camera vooraan. De groten der aarde kreeg hij voor zijn lens. Tot voor kort kende slechts een kleine groep insiders zijn werk nog. Inmiddels licht zijn ster gelukkig weer.
Ruben Fernhout. Hij is een echte alleskunner; organiseert het Nongkrong festival, heeft het modemerk Masa Cinta én timmert in Indonesië muzikaal aan de weg met zijn Anak Badung.
Malou Holshuijsen bespreekt haar favoriete boek uit de Indische collectie van Moesson, een verzameling Indische literatuur die je gelezen zou moeten hebben en die te vinden is in de bibliotheek. Dat boek is Lichter dan ik van Dido Michielsen.
Ernst Jansz. Vivian Boon gaat ook met hem in gesprek en het programma wordt geopend en afgesloten met een optreden door Ernst Jansz.

Vooraf is er koffie en thee met spekkoek en na afloop is er gelegenheid om een drankje te drinken in de OBA Theaterfoyer. Moesson is in de Foyer aanwezig met een stand.

TIP: bekijk voor of na Moesson Live! gratis de expositie 'Ik Azië' van PAC (Pan Asian Collective) in de Expozaal (vanuit de entreehal rechts trap omhoog).

Dit programma wordt opgenomen. Klik HIER voor de link (online vanaf 3 juli, 15:00 uur en ook daarna terug te kijken).

Klik HIER voor meer informatie over Moesson.

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

 Illustrator @Peter van Dongen