​​PREMIERE Muziektheatervoorstelling │ Stap uit de schaduw​

23 juni 2023, van 17:00 tot 18:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 15,00 | € 7,50 met OBA-pas | gratis met stadspas (groene stip)

‘Stap uit de schaduw’ is een muziektheatervoorstelling over achterop raken en bureaucratie.

Een productie van de stichting Kunstgreep: www.kunstgreep.eu 

Al lange tijd organiseert de stichting Kunstgreep theaterworkshops voor mensen die moeite hebben hun plek in de maatschappij te (her)vinden. Dat heeft veel opgeleverd. Rijker geworden door deze ervaringen maken wij in 2023 een voorstelling waarin we de verhalen vertellen van mensen ‘In de wacht’. Hoe vergaat het je als je een burn-out hebt of met schulden zit? Geen betaalbaar huis hebt? Als je de taal niet goed spreekt of digitaal de weg niet kan vinden? En wat maak je mee als je een passend loket zoekt voor je vraag? Een voorstelling gebaseerd op de harde, hedendaagse realiteit met een flinke dosis absurdisme en humor. De muziek van Henri Purcell, uit zijn opera King Arthur, geeft een extra dimensie aan de verhalen. De oude teksten zijn hertaald door Inna van den Hogen.  

De voorstelling wordt uitgevoerd door de mensen uit Amsterdam Oost die hun eigen ervaringen met Kunstgreep deelden. Na de voorstelling kan het publiek in gesprek gaan over onze maatschappij waarin de tweedeling tussen geslaagd zijn en aan de kant staan steeds maar groeit. Deze buurtvoorstelling is ontstaan uit verschillende workshops: Acteren, zingen, kostuums maken, decorbouwen en filmen.   

Inna van den Hogen (regie), Wennie Thijs (muzikale leiding), Kibret Mekonnen (film), Katrin Franz (kostuums), Fabian Wijdeveld en Lea Kloosterman (decor). Met de medewerking van Sinan Vural (solist) en Kaat Vanhaverbeke (accordeon).  

Na de voorstelling heffen we met elkaar het glas in de foyer!

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

aanmelden