Landelijke kick-off Nederland Leest – wandelen door Parijs met Adriaan van Dis

2 november 2021, van 20:00 tot 21:00 | OBA Oosterdok en OBA Online

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas of stadspas | alleen toegang met geldige Corona QR code

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Adriaan van Dis zijn boek ‘De wandelaar’ staat dit jaar centraal tijdens Nederland Leest. Margot Dijkgraaf gaat met hem in gesprek.

Nederland Leest 2021 gaat dit jaar officieel van start vanuit het OBA Theater! Met o.a. Abdelkader Benali die zijn Nederland Leest gedicht komt voorlezen en CPNB directeur Eveline Aendekerk overhandigt de eerste exemplaren van de Nederland Leest uitgave 2021 - 'De wandelaar' - aan schrijver Adriaan van Dis en aan literair criticus, schrijver en moderator Margot Dijkgraaf.

Aansluitend gaat Margot Dijkgraaf in gesprek met Adriaan van Dis. Hij schreef ‘De wandelaar’ oorspronkelijk in 2007. Het boek is nog steeds opmerkelijk actueel.

De wandelaar speelt zich af in Parijs - een sociaal laboratorium waar het nieuwe kleurrijke Europa zich voltrekt. Het is ook een spiegelstad die een beroep doet op de noodzakelijke lenigheid van onze geest. En je hoeft er niet eens je stoel voor uit!’

— Adriaan van Dis

Adriaan van Dis schreef ‘De wandelaar’ oorspronkelijk in 2007. Het boek is nog steeds opmerkelijk actueel.

Margot Dijkgraaf (literatuurcriticus NRC) schreef het nawoord voor de Nederland Leest uitgave van ‘De wandelaar’, gebaseerd op een hoofdstuk uit haar boek ‘Met Parijse pen’ (Boom, 2020), de literaire toergids die ze samen met fotograaf Bart Koetsier maakte. Margot Dijkgraaf gaat met Adriaan van Dis in gesprek over Parijs, het wandelen door die stad en natuurlijk ook over zijn nieuwste boek ‘Vijf vrolijke verhalen’ (Atlas/Contact) dat deze dag uitkomt en meer in het algemeen over het belang van literatuur en lezen. Het is uiteindelijk ‘Nederland Leest’...

Na afloop staat er in de Theaterfoyer een drankje klaar om te toasten op Nederland Leest en ligt de Nederland Leest uitgave voor iedereen klaar. Athenaeum Boekhandel is aanwezig met de boeken van de auteurs.

Dit programma is ook via Livestream te volgen. Klik HIER voor de link (online vanaf dinsdag 2-11, 20:00 uur). 

LET OP: Voor bezoek aan deze activiteit is een coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs verplicht. Kom alsjeblieft op tijd. Vanwege controle bij de deur kan de rij wat langer zijn dan normaal. De zaal is vanaf 30 minuten voor aanvang open.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

Foto @Carel Schutte