NewTechKids 2022 Meivakantie bootcamp #1

25 april 2022, van 10:00 tot 14:00 | OBA Oosterdok - Juniorlab

Kosten: €202,54 | € 40,21 met stadspas (groene stip)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens dit NewTechKids-bootcamp van 5 dagelijkse workshops in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, zullen kinderen van 8-12 jaar hun artistieke expressie kanaliseren door robotkunst te creëren: beeldhouwkunst, muziek, tekenen, dans en meer!

Kinderen duiken in bouwen en visueel programmeren met LEGO Mindstorms en tekenbenodigdheden. Ze leren over ontwerpconcepten (bronnen, vereisten, prototyping) en computerwetenschappelijke concepten (codering, algoritmen, opdrachten, loops, volgorde, iteratie, if-else-logica, enz.).

Tijdens elke les bespreken ze inspirerende voorbeelden van technologie voordat ze teamuitdagingen in tweetallen voltooien en hun prototypes presenteren.

De lessen vinden dagelijks plaats van 10.00 - 14.00 uur op de volgende data: - 25, 26, 28, en 26 april 2022 (geen les op 27 april wat Koningsdag is)

Dit tweetalige kamp wordt gegeven door een native Nederlandse, professionele leraar met een gespecialiseerde opleiding in informatica.

Ons bootcamp is ideaal voor kinderen zonder eerdere ervaring met design en informatica en voor degenen die eerder hebben deelgenomen aan NewTechKids-programma's.

Kinderen die het kamp succesvol hebben afgerond, ontvangen een certificaat van prestatie.

Er wordt gezorgd voor een ochtenddrankje en een hapje. Kinderen dienen hun eigen lunch mee te nemen, inclusief bestek en kopjes.

Er zijn maximaal 16 studenten nodig om dit kamp aan te bieden. Deelnemers krijgen 3 dagen voor aanvang van de bootcamp bericht of het kamp moet worden geannuleerd en krijgen hun geld terug.