NewTechKids 2022 Zomervakantie bootcamp

15 augustus 2022, van 10:00 tot 14:00 | OBA Oosterdok - Juniorlab

Kosten: € 284,34 | € 50,00 met stadspas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens deze NewTechKids zomervakantie bootcamp van 5 dagelijkse workshops in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, gaan kinderen van 8-12 jaar spionagegadgets en -apparaten uitvinden waar James Bond en zijn team jaloers op zullen zijn.

Kinderen duiken in het uitvinden, bouwen en coderen met LEGO Mindstorms en kunstbenodigdheden. Ze leren over ontwerpconcepten (middelen, eisen, prototyping) en computerwetenschappelijke concepten (coderen, algoritmen, commando's, loops, sequencing, iteratie, if-else logica, etc.).

Tijdens elke les bespreken ze inspirerende voorbeelden van technologie voordat ze in tweetallen klassenuitdagingen voltooien en hun prototypes presenteren.

De lessen vinden dagelijks plaats van 10:00 - 14:00 op de volgende data: - 15, 16, 17 ,18 en 19 augustus 2022

Dit tweetalige kamp (Engels en Nederlands) wordt gegeven door een moedertaalsprekende Nederlandstalige professionele docent met een gespecialiseerde opleiding in computerwetenschappen.

Ons bootcamp is ideaal voor kinderen die nog niet eerder in aanraking zijn geweest met ontwerpen en computerwetenschappen en voor kinderen die al eerder hebben deelgenomen aan NewTechKids-programma's.

Kinderen die het kamp met succes afronden, ontvangen een certificaat van voltooiing.

Voor een ochtenddrankje en een snack wordt gezorgd. Kinderen moeten hun eigen lunch meenemen, inclusief bestek en bekers.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

aanmelden

Er zijn maximaal 16 leerlingen nodig om dit kamp aan te bieden.
Ook zijn er een paar gesubsidieerde plaatsen beschikbaar voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen die een Stadspas hebben.