Opening expositie Vreemdelingschap van Ali Albazzaz

2 juli 2022, van 19:00 tot 20:00 | OBA Oosterdok | OBA Café

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Opening van een expositie over ‘vreemdelingschap’ van Ali Albazzaz. Vreemdheid ontvouwt zich in elke menselijke neiging, en zelfs in alle verlangens. Wij geven de voorkeur aan wat de ander meer heeft, omdat hij vreemd is aan wat in ons bezit is. Vreemdeling zal in de teksten verschijnen. Hij is een beweging, een toekomstige gebeurtenis. Vreemden zullen door ons verschijnen.

Ali Albazzaz schrijft en maakt kunst over het gevoel van vreemdelingschap dat hij ervaart, en dat zowel zoet als bitter tegelijk is.

Kan de vreemdheid worden overwonnen? Julia Kristeva schreef: "De vreemdeling leeft vreemd in ons, het is de innerlijke kracht van onze identiteit", om in ontheemding te leven, maar waar precies? Het antwoord zit in de anderen. De plaats duidt niet noodzakelijk de vreemdeling aan, het is de ander die hem aanwijst; de man, de vrouw van wie hij houdt, het boek dat hij leest. De momentopname in het geval van de vreemdeling is zijn openbaring aan de wereld zonder bescherming, zonder tot een groep te behoren. Onder de zon van iedereen, heeft hij zijn eigen zon. Vreemden zullen door ons verschijnen.

Ali Albazzaz (Irak, Al Nasiriye: stad van Abraham) is veelzijdig kunstenaar, hij maakt installatiewerk, schilderijen, o.a. grafiekwerk. Daarnaast is hij schrijver van zowel Arabische boeken als Nederlandse, schrijft hij gedichten en maakt logo’s en boekomslagen.

De expositie is te bezichtigen op de fotogalerij in OBA Oosterdok

De opening van de expositie is op 2 juli om 20:00 in OBA Café.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl