Opening Huis van alle Talen

2 november 2019, van 16:15 tot 18:20 | OBA Oosterdok

Kosten: Toegang € 15,00 | € 7,50 met OBA-pas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

opening huis van alle talen

met oa. een interview met Leïla Slimani - HvaT

Ter gelegenheid van de officiële opening van het Huis van alle Talen organiseert de OBA in samenwerking met El Hizjra en het Institut français des Pays-Bas een uniek programma. Literatuurcriticus en auteur Margot Dijkgraaf interviewt de bekende  - en Prix Goncourt-winnaar - Frans-Marokkaanse journalist en schrijver Leïla Slimani. We openen de nieuwe Arabische collectie, die in samenwerking met El Hizrja en winnaars van de El Hizjra prijs voor Arabische Literatuur is samengesteld. En we nemen een kijkje in het Huis van alle Talen waar de eerste nieuwe collecties staan die samen met partners uit de stad zijn (hebben) vormgegeven. 

Leïla Slimani (Marokko, 1981) is schrijfster en journaliste en ze is door president Emmanuel Macron benoemd tot ambassadeur voor de francofonie. Ze debuteerde in 2014 met de roman 'In de tuin van het beest' die wordt verfilmd. Met  'Een zachte hand' won ze de Prix Goncourt 2016 en er werden meer dan 600.000 exemplaren van verkocht in Frankrijk. Op reële en indringende wijze beschrijft Leïla Slimani de ergste nachtmerrie van ouders die de zorg voor hun kinderen uitbesteden.  'Een zachte hand' werd eveneens verfilmd en is een eigentijds, sociaal drama met haarscherpe psychologische portretten en een huiveringwekkend plot. 

Het interview vindt plaats in het OBA Theater (7e etage), de ontvangst start vanaf 16.15 uur op de 4e verdieping bij het Huis van Alle Talen. Na afloop is de bar geopend en signeert Slimani in de Theaterfoyer. 

Met medewerking van de Franse boekwinkel Le Temps Retrouvé.

Voor meer informatie over het Huis van alle Talen en voor aanmelden voor de nieuwsbrief:
https://www.oba.nl/actueel/huis-van-alle-talen.html

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: 0205230900 | klantenservice@oba.nl

foto: Leïla Slimani ©Catherine Hélie, Editions Gallimard)