Opening Poolse Huis van alle Talen collectie in de OBA - met panelgesprek over vertalen, poëzie en muziek.

19 mei 2022, van 16:15 tot 17:30 | OBA Oosterdok - OBA Forum

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Donderdagmiddag 19 mei opent de Ambassadeur van de Republiek Polen de Poolse Huis van alle Talen (HvaT) collectie. Voorafgaand hieraan een kort programma over vertalen, met poëzie en muziek.

Cultuur verbindt
Het belangrijkste doel van de Stichting Polish Culture NL is het promoten van de Poolse cultuur in Nederland. Zo wil de stichting een brug slaan tussen Polen en Nederland.
De Poolse HvaTcollectie bevat zowel naar het Nederlands als naar het Pools vertaald werk. Deze boeken zijn daarmee geschikt voor Nederlanders die kennis willen maken met de rijkdom van de Poolse cultuur en bieden Polen in Nederland de kans om boeken in de eigen taal te lezen.
Kijk HIER voor de catalogus van de Poolse HvaT collectie.

Vertalen verbindt
Panelgesprek met vertalers en schrijvers:
Met Karol Lesman (vertaler Pools/Nederlands van o.a. het werk van Nobelprijswinnares Olga Tokarczuk), schrijver Pieter van Os woonde vier jaar in Polen en schreef het prijswinnende boek ‘Liever dier dan mens’ dat inmiddels in het Pools en Duits verscheen. Iwona Mączka (vertaler Nederlands/Pools, fictie, non-fictie en kinderboeken. Recent werk zijn de vertaling van ‘Mijn naam is Selma’ en ‘Liever dier dan mens’) en Krzysztof Dobrowolski – Onclin ( kunstgeschiedenis en Franse letterkunde) Anka Koziel brengt op Poolse liedjes geïnspireerde jazz en Julia van der Graaff draagt Poolse poëzie voor. Na afloop is er de gelegenheid de collectie te bekijken en te netwerken en proosten we op de samenwerking van Stichting Polish Culture NL met het Huis van alle Talen/OBA.

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

aanmelden

Logo ontwerp @Basia Knobloch